Een duurzame toekomst

Powerpeers wil 100% duurzame en zelf opgewekte energie graag bereikbaar maken voor iedereen. Via ons online platform kun je 100% groene Nederlandse energie delen en afnemen én je kunt zelf kiezen van welke energie-opwekker je de stroom wil afnemen. Ook voorziet Powerpeers in CO2 gecompenseerd gas, door wereldwijd diverse duurzame projecten te ondersteunen. Bekijk hier al onze stroombronnen en compensatieprojecten!

Stroom

Hier zie je precies waar de Powerpeers stroom vandaan komt. Wij zijn zeer opgewekt dat alle geleverde stroom 100% uit Nederland komt en groen is. Daarnaast zijn wij ook trots dat er geen CO2 en geen kernafval is vrijgekomen bij de opwek van deze stroom.

100% groene Nederlandse energie

Wij zijn 100% duurzaam

0% kolen

0% kernergie

0% biomassa

Milieugevolgen:

0 gram / kWh CO2

0 gram / kWh radioactief afval

Download ons stroometiket 2017
Ontvang meer vergoeding voor je opgewekte energie! Word opwekker

Meer zonne-energie

Onze ambitie is om in 2019 meer opwekkers erbij te hebben en daarmee het percentage zonne-energie te verhogen naar 25% van ons totaalaanbod.

Stap direct over naar Powerpeers

kies voor duurzame stroom van vrienden en familie

Word ook opwekker
3 jaar, vaste prijs

3500 kWh - 1500 kWh

€ 36,24 per maand

€ 17989 per jaar

Heb jij zonnepanelen en een slimme meter? Deel je zonne-energie via Powerpeers en ontvang de hoogste vergoeding van Nederland voor jouw zonne-energie!

Word ook opwekker + Gas
3 jaar, vaste prijs

3500 kWh - 1500 kWh + 1200 m3

€ 126,06 per maand

€ 1107,80 per jaar

Heb jij zonnepanelen en een slimme meter? Deel je energie via Powerpeers en ontvang de hoogste vergoeding van Nederland voor jouw zonne-energie!

Kies voor schone stroom
3 jaar, vaste prijs

3500 kWh

€ 66,25 per maand

€ 570,01 per jaar

Met Powerpeers samenstroom kies je je eigen duurzame energiebronnen. Hoe leuk is dat! Bekijk hun verhalen op powerpeers.nl/opwekkers

Van wie krijg jij stroom?

Gas

Als jij gas gebruikt, compenseren wij de CO2-uitstoot

Heb je gas nodig om je huis te verwarmen? Dan komt daar CO2 bij vrij. Als je Powerpeer bent, dan compenseren we deze CO2-uitstoot door namens jou wereldwijd diverse projecten te ondersteunen. Hiervoor heeft Powerpeers CO2 uitstootrechten van het Gold Standard keurmerk. Lees hieronder meer over de projecten en stap over naar Powerpeers om ook jouw CO2-uitstoot te laten compenseren.

Windenergie op Aruba

Aruba staat bekend als perfecte surfplek, maar er wordt veel meer gedaan met de wind op dit eiland. Met 5.000 winduren per jaar is Aruba de perfecte plek voor windmolens. Er is een derde en zelfs een vierde windpark in ontwikkeling. Windpark Vader Piet voorziet in bijna 20% van de elektriciteitsbehoefte van Aruba.

Wanneer jij gas verbruikt, dan compenseren wij samen de CO2 uitstoot met het Windpark Vader Piet op Aruba.

3. Solar cookers in China

Op het Chinese platteland koken veel mensen nog met kolengestookte ovens. Dit leidt tot gezondheids-problemen en CO2 uitstoot. De zonneoven is daar een eenvoudig en schoon alternatief voor. Met behulp van spiegels concentreert de Solar Cooker zonlicht op een pan waardoor mensen sneller én goedkoper kunnen koken. Het Nanyang Danjiang project heeft inmiddels al 48.000 gratis Solar Cookers uitgedeeld.

Van mei 2018 tot en met december 2018 compenseerden we samen de CO2 uitstoot met het Nanyang Danjiang Solar Cookers project in China.

Windenergie op Taiwan

Taiwan heeft nog een lange weg te gaan om de energievoorziening te verduurzamen. Maar het Fongwei Wind project in Taiwan draagt daar aan bij. De schone energie die wordt opgewekt door de verschillende windparken (in totaal 42 windmolens) is genoeg voor zo'n 92.000 gezinnen. Het Fongwei Wind project zorgt voor lokale werkgelegenheid en training voor het personeel. Daarnaast draagt het bij aan een beter milieu en voorkomt het project jaarlijks ruim 200.000 ton CO2.

Wanneer jij gas verbruikt, dan compenseren wij samen de CO2 uitstoot met het Fongwei Wind project in Taiwan.

4. Zonne-energie in India

Zonne-energie is in opmars. Zowel in omvang als in diversiteit. Powerpeers steunt het Godawari Solar Thermal project in India, het grootste project in Azië dat werkt met geconcentreerde zonne-energie en zonnewarmte. De investering in deze duurzame energie-installatie was zo'n 150 miljoen euro.

Van mei 2017 tot en met april 2018 compenseerden we samen de CO2 uitstoot met het Godawari Solar Thermal project in India.

5. Zonne-energie in China

China heeft grote ambities om klimaatverandering en luchtvervuiling tegen te gaan. In 2016 is het aantal geïnstalleerde zonnepanelen verdubbeld! Desondanks levert zonne-energie slechts 1 procent van de totale elektriciteitsproductie. Powerpeers ondersteunt het Qinghai Solar PV project, waardoor China jaarlijks 27 ton minder CO2 uitstoot.

Van mei 2017 tot en met april 2018 compenseerden we samen de CO2 uitstoot met het Qinghai Solar PV project in China.

Word ook een Powerpeer!

  • Energie delen met buren, vrienden en familie
  • Lage tarieven voor Nederlandse groene energie
  • Makkelijk overstappen
  • Snelle en persoonlijke service

Bekijk hoe energie delen werkt in dit filmpje: