Zonnepark gemeente Uden officieel geopend

Stroom van zonnepark Uden via Powerpeers

Het grootste zonnepark van Brabant is op woensdag 4 juli 2018 in gemeente Uden geopend door ontwikkelaar en bouwer TP Solar. Het Zonnepark Hoogveld Uden is nu officieel in gebruik genomen en levert duurzame stroom aan inwoners van Uden.

Maar liefst 43.000 zonnepanelen en 300 kilometer kabel zorgen ervoor dat de opgewekte stroom, voldoende voor zo’n 3.500 huishoudens, op het net komen. Ook leuk, het veertien hectare tellende park zal door 150 schapen van herder Dirk Geenen uit Odiliapeel worden begraasd. Via het platform van Powerpeers kunnen inwoners uit Uden de groene stroom van het zonnepark afnemen.

Powerpeers helpt hiermee de gemeente Uden en haar inwoners met het verduurzamen van de gemeente. Door het oprichten van een community Uden hoopt Powerpeers deze verduurzaming extra te stimuleren, waarbij Powerpeers bovendien voor elke deelnemer een bijdrage in een speciale spaarpot doet.

Ben je geïnteresseerd in duurzame stroom opgewekt door het zonnepark Uden? Overstappen is t/m 31 augustus extra voordelig door de early bird korting. Lees meer community Uden.

Meer nieuws