Rintje en Jochem krijgen energie van Thialf

Samen zonnestroom opwekken en delen

Het vernieuwde Thialf ijsstadion is niet alleen de meest moderne maar ook de meest duurzame ijsarena van Europa. Onder andere dankzij ruim 5.000 zonnepanelen op het dak. De energie van die panelen die Thialf zelf niet gebruikt, gaan zij via powerpeers delen met schaatsfans. De eerste twee afnemers zijn ex-topschaatsers Rintje Ritsma en Jochem Uytdehaage: "Wij vinden powerpeers een geweldige stap naar het samen opwekken en delen van energie."

Rintje heeft al jaren een eigen bedrijf dat is gespecialiseerd in zogeheten 'pelletkachels', houtkachels die werken op speciale korrels van resthout, wat zorgt voor een veel schonere en effectievere verbranding. Jochem houdt zich bezig met training en coaching op het gebied van vitaliteit, zingeving en een bewuste leefstijl. Ritsma en Uytdehaage delen hun visie op een duurzame wereld. Rintje: "Ik ben sinds 7 maanden vader van een prachtige dochter en ik ben me nu meer dan ooit bewust van het feit dat we samen moeten werken aan een schonere wereld, voor ons én onze kinderen. Ik vind bovendien dat we in de toekomst zelf onze energie moeten gaan opwekken en delen. Vandaar dat ik energie van Thialf wil afnemen via powerpeers, dat is een geweldige stap naar het samen energie opwekken en delen." Jochem sluit zich daarbij aan: "Ik ben bezig mijn huis te verduurzamen en rij al jaren elektrisch. Mijn dak is helaas niet geschikt voor zonnepanelen maar ik begrijp dat Rintje nu wel zonnepanelen gaat nemen. Als die er komen, word ik één van zijn eerste afnemers!"

Lars (directeur powerpeers) is er trots op dat deze twee topsporters van het stadion waar ze zoveel successen hebben geboekt, de eerste afnemers van Thialf-zonnestroom worden. Lars: "De ruim 5.000 panelen op het dak van Thialf zullen vooral buiten de wintermaanden aanzienlijk meer energie produceren dan zij zelf nodig heeft. Geweldig dat die energie nu dankzij powerpeers rechtstreeks kan worden gedeeld met Rintje, Jochem en met andere schaatsfans die zonne-energie willen."

Wil jij net als Rintje en Jochem energie van Thialf?
Bezoek de Thialf-pagina en wordt ook klant van powerpeers.
Ben je al klant? Dan kun je Thialf toevoegen via je energie dashboard.

Meer nieuws