Opwekkers kiezen

Kies je perfecte energiemix

Bij powerpeers kies je zelf van wie je energie krijgt. In deze video leggen Lars, Thecla en Michiel uit hoe dat werkt.

Net als Thecla woon ik in Amsterdam en heb ik zelf geen ruimte voor zonnepanelen. Ik heb daarom gekozen voor energie van Tanja uit Wijk aan Zee, Co’nn Rennen uit Flevoland en de familie Veldkamp uit Ouderkerk aan de Amstel. Als ik ’s ochtend een lekker bakkie koffie zet, weet ik dat precies op dat moment de panelen van Tanja of de familie Veldkamp energie leveren, of dat de windmolen van Co’nn aan het draaien is. Super transparant en eerlijk.

Ik heb drie opwekkers gekozen, maar je kunt er tien kiezen! Hoe meer, hoe beter. Een goede mix van zonne- en windenergie is ook aan te raden, dan krijg je bij alle weersomstandigheden energie van jouw opwekkers.

Je hoeft overigens nooit bang te zijn dat je zonder energie komt te zitten. Staan al jouw opwekkers een keertje stil, dan zorgt powerpeers voor duurzame aanvulling. Bijvoorbeeld van een windpark op zee. 

Zelf panelen? Ook opwekkers kiezen!

Heb je zelf panelen? Ook dan is het goed om opwekkers te kiezen. Op een dag dat het bewolkt is, leveren jouw zonnepanelen namelijk geen, of weinig zonne-energie. Ergens anders in Nederland kan het onbewolkt zijn, waardoor de panelen op die locatie wel opwekken. En kies ook windenergie, voor als het in heel Nederland bewolkt is. Bijvoorbeeld de windmolen van Co’nn, of een van onze andere boeren. Zo maak je nog steeds gebruik van zelf opgewekte energie, ook als je zelf even niet opwekt!

Opwekkers wijzigen

Als je klant bent bij powerpeers kun je jouw opwekkers altijd wijzigen in je ‘mijn energie’ omgeving. Levert een opwekker weinig energie, of wil je gewoon eens een andere mix proberen? Heb je een nieuwe opwekker gezien op ons platform waar je graag energie van wilt, geen probleem! Je kunt wanneer je maar wilt opwekkers verwijderen of toevoegen, of van positie (prioriteit) wisselen. Van de opwekker die bovenin je lijst staat krijg je de meeste energie. Daarna van nummer twee en zo verder.

Kortom! Voor iedereen, met of zonder zonnepanelen, is het verstandig om opwekkers te kiezen. Zorg voor een goede mix van zonne- en windenenergie, dan krijg je precies de energie van jouw keuze. Dan smaakt dat kopje koffie nog lekkerder, toch?

Bereken je maandbedrag   Hoe het werkt?

 

Meer nieuws