Kun je gas ook delen?

Over biogas en CO2 compensatie

Bij powerpeers kun je de energie die je zelf opwekt delen met anderen. Maar hoe zit dat met gas? Dat kun je niet zelf opwekken en helaas dus ook niet delen met elkaar.

En wat is de toekomst van gas? Over 20 jaar zullen we met z’n allen veel minder gas verbruiken dan nu, omdat we voor alles, dus ook voor gas, over gaan op duurzame elektriciteit. Je begrijpt dat dit voor ons niet snel genoeg kan gaan…

Maar goed. Dat is over 20 jaar. Wat gaan en kunnen we nu doen? Het goede nieuws is dat je vanaf nu ook gas kunt afnemen bij powerpeers. En omdat volledig groen "biogas" nog niet landelijk aan iedereen aangeboden kan worden zorgen wij ervoor dat de CO2 van het gasgebruik gecompenseerd wordt. En dat werkt als volgt. Powerpeers koopt zogenaamde COcertificaten. Hierdoor ondersteunen we diverse projecten wereldwijd die de COuitstoot terugdringen en daarnaast ook nog eens de lokale communities vooruit helpen.

Onze projecten & certificaten voldoen aan het hoogste kwaliteitsniveau, het zogenaamde Gold Standard en de eerste twee projecten waar we in investeren zijn een windpark op Aruba en een afvalwaterverwerkings/biogas installatie in Thailand. Zo kun je ook met een goed gevoel gas afnemen bij powerpeers.

Meer informatie over deze projecten vind je op de gaspagina.

Klik hier als je nog geen klant bent en wilt overstappen op powerpeers inclusief gas.
Klik hier als je klant bent en nu ook gas wilt via powerpeers.

Meer nieuws