Over delen en de kracht van klein

#Inspiratie door Lars Falch

Afgelopen weekend werd mij gevraagd: “Lars, wat heeft jou geïnspireerd?” Dan sta ik vaak toch even een paar tellen met mijn mond vol tanden, want er is zoveel dat mij geïnspireerd heeft! Ik mocht er maar 3 noemen. Dat is veel te weinig om overal recht aan te doen. Dus noemde ik maar de eerste drie die me te binnen schoten. En dat zijn niet de minste...

Nummer 1: De commercial van de Triodos Bank (2012): “De macht is niet meer aan groot, de kracht is aan klein.” Fantastische commercial vind ik dit, en nog steeds helemaal waar. Dit geeft precies weer wat we in gedachten hadden toen we met het idee voor powerpeers startten. Samen met elkaar willen en kunnen we de energietransitie enorm versnellen. Wij mobiliseren hiervoor de kracht (power) van de gelijkgestemden (peers). Vandaar ook onze naam: powerpeers.

Nummer 2: de bekende Ted Talk met Simon Sinek: “The golden circle”. De laatste jaren vaak besproken en vertoond, maar voor mij ook nu nog steeds even waardevol in haar eenvoud en benadering. Ook deze video is heel erg powerpeers: werken vanuit je missie. Die van ons is om met elkaar de energietransitie te versnellen.

Nummer 3: Tegenlicht met Jan Rotmans over de crisis als kans en de potentie van de deeleconomie: “We leven niet meer in een tijdperk van veranderingen, maar in een verandering van tijdperk”. Het gaat hierbij niet alleen om een energietransitie, maar een algehele systeemverandering vol instabiliteit in deze ‘kantelperiode’. Dit geeft frictie, maar vermoedelijk eveneens een meer gedemocratiseerd model met weer nieuwe mogelijkheden in deze nieuwe werkelijkheid.

Wat heeft jou geïnspireerd? Deel het met ons! Stuur een berichtje naar info@powerpeers.com

 

Meer nieuws