#Inspiratie door Jeroen de Bakker

Tips waar je even de tijd voor moet nemen

Jeroen de Bakker is Brand & Online directeur bij een radiobedrijf waar 538, Radio Veronica, Radio 10 en Sky Radio onder vallen.

Al jaren werkt hij in de snelle, digitale wereld. Hij is met veel verschillende projecten bezig en vind wat ie doet erg leuk en leerzaam. Maar, er is meer in het leven dan alleen werk… Daarom van zijn kant inspiratie om het even wat rustiger aan te doen.

#21earlydays 

Druk zijn is uit. En hoeft ook niet meer. Het enige wat je moet doen is vroeg(er) opstaan. ’s Ochtends vroeg word je niet afgeleid, komt er geen nieuwe mail binnen, is het buiten stil en gebeurt er weinig op social media. Een mooi moment om -net als de Apple baas Tim Cook en de Engelse succesondernemer Richard Branson- te mediteren, te sporten, uitgebreid en gezond te ontbijten en wellicht in alle rust je (werk-)dag voor te bereiden. Ook heb je de tijd om eventueel ademhalingsoefeningen te doen. Volgens de kenners helpt dit om de rest van de dag beter te kunnen focussen en je te concentreren. Waar je ook tijd voor hebt, is om even stil te staan bij je ‘blessings’ en om je geluksmomentjes van de vorige dag op te schrijven. Dit klinkt wellicht wat zweverig, maar het helpt bij het leven in het nu. En dat heeft een positief effect op je levensgeluk. Het voelt misschien als een hele verandering, maar als je 21 dagen achter elkaar je gedrag verandert, dan leer je jezelf nieuwe routines aan. Via de hashtag #21earlydays kan je gelijkgestemden vinden op social media en elkaar steunen en aanmoedigen. Ik ben inmiddels in mijn tweede week en… goed bezig!

Lees meer 

#Monocle

Als ik op reis ga dan koop ik altijd de nieuwste Monocle op Schiphol. Het is wat mij betreft het tijdschrift der tijdschriften. Een compact formaat, mooi design, fijn papier, interessante onderwerpen. Ga zo maar door. Monocle is niet alleen een aantrekkelijk magazine. Ze hebben ook een radiostation, podcasts over allerlei interessante onderwerpen, een online shop, evenementen en reizen. Ook produceren ze films en exploiteren ze een aantal cafe’s en winkels. Het leukst om te lezen vind ik altijd de ‘Line Up’. In dit artikel wordt op een verhalende manier de achtergrond van een aantal redacteuren weergegeven. Waar ze wonen, wat ze interesseert en bezighoudt en wat ze beleefd hebben om de reportages die ze maakten voor elkaar te krijgen. Monocle schrijft over alle uithoeken van de wereld en behandelt cultuur, design, reizen, zaken doen, maatschappelijke onderwerpen en ‘global affairs’. Er is eigenlijk helemaal niets mis aan dit blad. Zelfs veel adverteerders doen hun best om goed voor de dag te komen waardoor dit ook leuk is om te bekijken. Ik heb alleen toch een groot probleem met Monocle. Er staat zoveel in dat ik ‘m nooit uit krijg. En dat geeft een beetje een schuld gevoel. Maar… Gelukkig sta ik -zoals je weet- op dit moment vroeg op. Hopelijk heb ik nu nog meer rust en tijd om alles lekker uit te lezen.

Lees meer

Meer nieuws