#Inspiratie door Erwin van der Zande - Bright

Over Pokemon Go en programmeren voor kinderen

Bij Bright vieren wij, vol van vernieuwing als we zijn, het vernuft in tech en design. Altijd op zoek naar de game changers en de eye-openers. Daarbij raak ik dikwijls geinspireerd door een nieuw idee, product of dienst waar we tegenaan lopen. Gave momenten zijn dat. Een soort hink-stap-sprong ervaring waarin verwarring, verrassing en verwondering elkaar snel opvolgen en je blij achterlaten omdat je iets bent tegengekomen wat vernieuwend is, nog niet eerder is gedaan en meteen een plek heeft veroverd in je referentiekader. Hier een paar recente.

Pokemon Go
Je zult de mobiele game vast wel kennen, Pokemon Go is de zomerhit van 2016, en de kans is groot dat je zelf ook met je smartphone op straat hebt rondgelopen op zoek naar Pokemon en Pokestops. Wat ik mooi aan het spel vond is niet zozeer het gebruik van augmented reality. Het waren de spontane ontmoetingen op straat in mijn buurt met andere mensen, jong en oud, met wie je anders nooit een praatje zou aanknopen. Ik heb de app overigens vrij snel weer verwijderd uit zelfbescherming. Als ik elke avond alleen maar op straat rondhang op zoek naar zeldzame Pokemons, dan kan ik dit soort blogs niet schrijven!
http://www.pokemongo.com/nl-nl/

Tesla Powerwall
Elon Musk is een held van me. Iemand die de gevestigde orde uitdaagt. Eerst de banken met Paypal. Toen de ruimtevaart met SpaceX. En toen de autoindustrie met Tesla Motors dat louter elektrische auto’s produceert. Bij dat laatste bedrijf pakt hij goed door. Hij fuseert Tesla met een ander bedrijf van hem, SolarCity, dat is gespecialiseerd in zonne-energie installaties. De twee ontmoeten elkaar in de Powerwall, een enorme opslagbatterij voor thuis waarin je gewonnen zonne-energie kunt opslaan voor later gebruik. Briljant. Ik kan niet wachten tot ze op de markt verschijnen, naar verluidt in 2017, wanneer Musk zijn Gigafactory up en running heeft.
https://www.tesla.com/nl_NL/powerwall

Osmo Coding
Astrid Poot, de kids-expert bij Bright, had laatst een onderzoek gedaan waarbij ze kinderen vroeg naar hun ervaringen met dingen bouwen en maken samen met hun ouders. Weet je waar die kinderen van balen? Dat je de hele tijd met één oog op je smartphone zit te turen. Ik maak me er ook wel eens schuldig aan, omdat spelen met je kids, laten we eerlijk zijn, heel saai kan zijn. Maar het kan ook anders, zo beleefde ik laatst samen met m’n oudste dochter van 6 toen het nieuwe iPad-spel Coding van Osmo arriveerde. Osmo maakt educatieve iPad games waarbij echte, tastbare accessoires een rol spelen. Zo leert m’n dochter bij Coding op een hele toegankelijke en speelse manier de basisbeginselen van programmeren. Ze had er duidelijk schik in toen ze het principe doorkreeg. Prachtig.
https://playosmo.com/

 

Meer nieuws