Drie zonne-energie innovaties

Van besjes tot een duurzame robot

Indiase onderzoekers deden een belangrijke ontdekking, een robot die van materialen uit de omgeving een huis bouwt en hoe je zelf een auto maakt die op zonne-energie rijdt. We zetten de laatste zonnige nieuwtjes voor je op een rijtje.

Deze duurzame robot zou jouw nieuwe huis kunnen bouwen!

Een nieuw ontwikkelde technologie zou een revolutie kunnen zijn in de bouw. De MIT Robot bouwt een huis met niets meer dan zonlicht en afval uit de omgeving.

Uitgerust met zonnepanelen kan de robot bijna overal aan de slag. De robot verzamelt afval, maakt dit tot een soort cement en bouwt een huis wat binnen de omgeving past.

Bouw je eigen zonne-energie auto

Heb jij altijd al een auto willen bouwen die op zonne-energie rijdt? Dat kan nu! Bol.com lanceerde een eigen auto ter ere van hun 18de verjaardag. En het leuke is: alle 223 onderdelen bestaan uit items die je in de webshop kunt kopen. Van een schuimspaan tot bureaustoel, pedalen gemaakt van spatels en een hondenriem als veiligheidsgordel. Het allerleukste vinden wij natuurlijk dat deze auto gebruikt maakt van de zon als brandstof. Kun jij niet wachten om aan deze auto te gaan sleutelen? Het bouwpakket is tot eind mei te bestellen.

 

Hoe besjes de oplossing kunnen zijn voor energietekort in India

De Indiase regering heeft de ambitie om de opwekking van zonne-energie te verviervoudigen binnen vijf jaar. Een pigment uit de Aziatisch jamun-bes zou hierbij kunnen helpen. Volgens onderzoekers van het Indiase Instituut van Technologie blijkt dat het pigment uit de bessen veel zon opneemt wat zeer geschikt is om zonnepanelen van te maken. Dit kan de massaproductie van zonnepanelen vergroten, waarmee de kosten flink omlaag gaan. Zo wordt het voor meer mensen in India betaalbaar en toegankelijk om zonne-energie op te wekken. Het zou nog enige tijd duren voordat de jamun-bessen op grote schaal worden ingezet voor de productie van zonnepanelen, maar van dit soort onderzoeksresultaten worden wij natuurlijk erg blij!

Meer nieuws