Energie uit Drenthe

Energie uit Drenthe

de meeste zonuren

een flinke dosis energie

Voor een flinke dosis zonne-energie kun je dit zonnepark kiezen als een van jouw opwekkers. Het eerste park in Nederland dat op Oost/West is gebouwd. Waarom dat interessant is? We leggen uit.

Meestal worden zonnepanelen in de zogenoemde zuid-opstelling gelegd. Op het zuiden heb je immers de meeste zonuren. Maar een zuid-opstelling produceert midden op de dag een piek aan energie. Een dergelijke piek kan het elektriciteitsnet niet aan, waardoor delen van het park tijdelijk moeten worden uitgeschakeld. Een oost-west-opstelling kent dit probleem niet. Op deze manier kunnen we een veel constantere leverancier worden doordat we ‘s ochtends energie uit het Oosten leveren en ’s middags dezelfde hoeveelheid van de west panelen.

Het plaatsen van panelen op Oost/West is echt duurzaam, onder andere omdat er minder grond gebruik wordt wat onze infrastructuur ook nog eens ten goede komt. Dit park is een voorbeeld van hoe we om dienen te gaan met het installeren van zon in Nederland. Een voorbeeld voor de toekomst!

Wil je ook zonne-energie uit Drenthe? Kies deze opwekker als je overstapt, of in je mijn energie omgeving.