Energie van Zeebiestocht

Energie van Zeebiestocht

van een naar tien windmolens

we regelden alles zelf

Op onze boerderij stond al een windmolen en dat smaakte naar meer. En dus ging ik, Martin, op zoek naar een stuk grond. Die grond vond ik op de Professor Zuurlaan, daar was ruimte voor het plaatsen van meerdere windmolens. En dus ging ik aan de slag en in oktober 2006 kregen ik en mijn twee partners (waaronder Pleun) groen licht voor het bouwen van zeven windmolens.

We regelden alles zelf: van de boekhouding tot het zoeken naar investeerders, van de financiering tot het aanvraagproces. Mijn vrouw zorgde voor het boerenbedrijf, ik was full time bezig met de aanvraag voor de windmolens. En met resultaat, want we zijn inmiddels 14 aandeelhouders, heel veel wijsheid en 10 molens rijker.

iedereen aan boord

als je eerlijk bent, kan er veel

Ik ben er trots op hoe het proces is gegaan en hoe we met betrokkenen omgingen. Als je eerlijk bent, kan er veel. Mensen die onder een molen wonen krijgen een vergoeding en wanneer de slagschaduw van de molen op een huis valt, gaat de molen uit. Het was een lang en soms een moeizaam traject, maar het was het allemaal meer dan waard.

Wil jij energie van windpark Zeebiestocht? Kies hen dan als een van jouw opwekkers als je overstapt, of in je mijn omgeving.