Positieve energie van de zusjes Wisse

Positieve energie van de zusjes Wisse

windenergie als trekpleister

de eerste windmolens in de regio

Op onze boerderij was in de zomervakantie van 2002 van alles te zien en te beleven door de bouw van onze windmolens. Vanuit het hele land kwamen bekende en onbekende mensen langs om te kijken. Het was dan ook de eerste lijn grote windmolens in de regio.

Dikke elektriciteitskabels zijn onder de grond verstopt en de toegangswegen werden aangelegd. Op de plaats van de molen zijn hele grote heipalen de grond in gegaan. In drie delen kwam de mast ’s nachts over de weg aan. De bouw kon nu echt beginnen! Zware kranen, grote bouten, veel monteurs en elektriciens hebben samen deze 68 meter hoge bouwwerken in een paar weken opgebouwd. Om dit te vieren mocht iedereen die mee had geholpen aan de bouw abseilen van de windmolen.

duurzame energie

al meer dan 14 jaar

Naast de productie van voedsel wekken we op de boerderij nu inmiddels al meer dan 14 jaar duurzame energie op. En de windmolens brengen meer dan energie. Je kunt zien waar de wind vandaan komt (handig als je een eind moet fietsen!) en bij helder weer kan er over de mooi gekleurde tulpenvelden worden uitgekeken.

Graag delen we onze positieve windenergie met jou!

Kies de zusjes Wisse als een van jouw opwekkers door ze toe te voegen als je overstapt, of in je mijn omgeving