Energie van Bert Brouwer

Energie van Bert Brouwer

spannende tijden

begonnen met een kaal stuk land

In 2003, toen ik voor het eerst in aanraking kwam met windenergie, was ons agrarisch bedrijf volop in ontwikkeling. Hier was ik in 1995 mee gestart. Toen was er nog niks behalve een kaal stuk land. We moesten in het begin veel investeringen doen: een woning bouwen, het bedrijf inrichten, een opslagloods bouwen. Ik wilde wel graag een windmolen, maar de bijkomende (financiële) risico’s… Dat vond ik spannend.

In het buitengebied van Zeewolde kon vrijwel iedereen in die tijd een windmolen plaatsen. Dat leek mij ook wel wat! Na lang nadenken zag ik het helemaal voor me: niet een, maar een lijn van turbines op ons land. Maar het bouwen van windmolens neemt veel risico met zich mee en er was met ons beginnend bedrijf al genoeg onzeker. Daarom was ik heel erg blij met de financiering van onze windturbine.

heel bijzonder

ik lever stroom aan 600 huishoudens

In onze straat staan nu ongeveer 17 turbines, waarvan de meeste zijn zelf gebouwd, op eigen risico. Vroeger kon en mocht je met een lift omhoog en had je prachtig uitzicht. Je kon ver over het IJsselmeer en Amsterdam kijken. Helaas kan dat nu niet meer. Maar, wat ik heel bijzonder vind is dat 600 huishoudens van mijn molen energie kunnen krijgen.

Wil je ook energie van Bert? Kies hem dan als opwekker als je overstapt, of in je mijn energie omgeving.