Windmolen Co'nn Rennen

Windmolen Co'nn Rennen

fascinatie voor wind

In 1984 bouwde ik mijn eerste windturbine

De fascinatie voor wind begon bij mij al vroeg. Fietsend naar school door de kale polder was het belangrijk om te weten waar de wind vandaan kwam. Ik kwam of op tijd, of te laat. Die fascinatie voor wind is eigenlijk nooit meer weggegaan.

In 1984 bouwde ik de eerste windturbine op onze boerderij; een zeswieker met een masthoogte van 6 meter. Deze molen dreef een generator van een vrachtauto aan met een opwekvermogen van 300 Watt, 24 Volt.

Medio 1998 kwam de buurt bij elkaar om te onderzoeken of het oprichten van een lijnopstelling van zes windturbines aan de Futenweg haalbaar zou zijn. Als één van de initiatiefnemers was het genieten toen in oktober 2002 het moment eindelijk daar was. Nu prijkt er een mooie lijn van windmolens aan de Futenweg.

 

voor nu en de toekomst

de wind waait voor ons allemaal

Ik ben niet begonnen vanuit financieel oogpunt, maar ik voel het bijna als een verplichting om het maximale bij te dragen om de planeet bewoonbaar te houden. Voor nu en de toekomst. Ik heb de mogelijkheden om op onze boerderij duurzame energie op te wekken. En jij hebt de mogelijkheid om deze energie bij ons af te nemen.

Hier in Flevoland hebben we de wind en die waait voor ons allemaal. Ik heb de ruimte en neem het risico. Wij hebben jullie nodig om de cirkel rond te maken.  

Kies voor wind van Co'nn Rennen door hem toe te voegen als opwekker in je mijn omgeving, of als je gaat overstappen.