Energie van Wim en Margret

Energie van Wim en Margret

het werk is onze hobby

genieten van werken in en met de natuur

Werken in de landbouw is voor ons het uitoefenen van een hobby. We hebben allebei veel liefhebberij voor de koeien en genieten van het werken in en met de natuur. Ons bedrijf is ingericht om op een relaxte manier het werk rond te kunnen zetten.

De 60 koeien worden door een melkrobot gemolken. Per jaar worden zo’n 20 kalveren en pinken opgefokt voor het vervangen van de melkveestapel. Naast het grasland voor de beesten bestaat het akkerbouw gedeelte uit een eenvoudig bouwplan van tarwe, bieten, mais en aardappelen. Het aardappelland wordt verhuurd.

Koeien, akkerbouw en wind: een robuuste eenheid

al werkend de maatschappij duurzamer maken

Onze manier van boeren geeft ons veel vrije tijd voor een sociaal leven. De korfbalvereniging van het dorp vaart daar wel bij. De mooiste dag van het jaar is de eerste zaterdag van September. Dan is het “Zeewolde bij de pinken.”. Op die dag showt veehoudend Zeewolde hun dieren in het centrum van het dorp. Ook de koe op de foto zal daar dit jaar aanwezig zijn. Het is een mooie manier om de burgers van Zeewolde kennis te laten maken met de landbouw.

Een andere manier van maatschappelijk ondernemerschap is het beschikbaar stellen van groene energie. Op ons bedrijf levert de 1.75 MWh Vestas V66 per jaar zo tussen de 2,5 en 3 miljoen kWh groene energie. Dit past goed in het plaatje van duurzaam en energie neutraal produceren.

Onze afnemer van de melk, Friesland Campina, verwacht van iedere leverancier een inspanning op het gebied van duurzaam produceren. Voor ons is dat dus windenergie.

De koeien, de akkerbouw en de wind vormen samen een robuuste eenheid waarmee wij al werkend de maatschappij ten dienste staan met voedsel en energie. En waar we samen met volle teugen van genieten.

Wil je energie van Wim en Margret? Kies ze in de 'mijn omgeving' als een van jouw opwekkers, of voeg ze toe als je overstapt.