Energie van Barry Atsma

Als Ambassadeur van Simavi zie ik hoe je de wereld echt kunt verbeteren door kleine, lokale initiatieven waarmee bewoners samen sterker worden. Dat is precies wat Powerpeers ook doet. Mensen worden zelfvoorzienend in hun stroombehoefte en helpen elkaar daarin. Samen sta je sterker. Het enige wat je nodige hebt is een goede infrastructuur en goeie basisvoorzieningen. Precies wat Simavi wereldwijd toepast en precies wat Powerpeers nu in Nederland doet. 

Ik dacht al jaren na over het nemen van zonnepanelen om mijn verbruik van energie omlaag te brengen en met Powerpeers vond ik een ideale manier om stroom op te wekken en mijn overgebleven stroom.

Het is inmiddels duidelijk dat we met zijn allen veel duurzamer moeten gaan leven. Met mijn dak vol zonnepanelen kan ik mijn elektrische auto opladen, genoeg opwekken voor onze dagelijkse stroombehoefte en heb ik regelmatig ook nog stroom over die ik via het Powerpeers netwerk heel makkelijk kan delen met mijn Powerpeers-Vrienden. Het word me daarmee zo makkelijk gemaakt om duurzamer te leven dat ik het wel van de daken wil schreeuwen dat iedereen dit moet doen. Dit is de toekomst. Een toekomst waarin we zelf op kleine schaal onze energie opwekken en de overtollige energie vervolgens via een netwerk zoals Powerpeers delen met vrienden. Voor mijn eigen energie/electriciteit zorgen ondersteunt door Powerpeers voelt bevrijdend. De prijs van zonnepanelen daalt spectaculair op dit moment, dus de investering haal je er heel snel uit. 

Ik heb ook mijn twee dochters betrokken bij de beslissing om zonnepanelen te nemen. Zo probeerde ik ze bewust te laten zijn dat iedereen zijn steentje kan bijdragen aan een gezondere wereld. Het zijn kleine stapjes op wereldschaal, maar samen hebben we wel degelijk invloed. 

Door Powerpeers ben ik heel anders gaan denken over stroomvoorziening en eigenlijk is er geen reden meer om het op de 'oude' manier te doen. De techniek ontwikkelt zich zo snel en word steeds betaalbaarder en Powerpeers geeft je een platform waar je alles heel makkelijk kunt regelen. 

Ik zou aan iedereen willen zeggen; probeer het en zegt het voort! Je bespaart geld en doet ook nog iets goed voor de wereld en de toekomst van onze kinderen.